top of page

İnsanlığın Ortalama İdrak Seviyesi


Kuranı Kerimde bir ayet var. Kağıt Tomarları olan evreni büzüp düreceğiz eski haline getireceğiz diyor. Bu bizim için önemli bir şifre. (Gökleri yazılı kâğıt tomarlarını dürer gibi düreriz. Yaratmaya başlamadan önceki hale döndürürüz. Enbiya Suresi 104)

Ayette önemli olan bir işaret daha var. Gökleri kavramı. Yani tüm varlıkları değil, gökleri. Gök katmanlarının kağıt tomarları gibi üst üste olduğu işaret ediliyor. Gökler katmanlar halinde olduğunu işaret ediyor. Ve yaratmaya başlamadan önceki hale döndürülmesi konusu da hayli ilginç.

Demek eski hali tek gök. Yani tek mekan. Sonra alt alta çoğalmış. Katmanlar halinde.

Biz evreni yatayda genişlediğini düşünüyoruz. Oysa üst üste çoğalıyor olma ihtimali olabilir mi?

Peki bu katmanlarda zaman kavramı nasıl işliyor. Tüm katmanlardaki zaman sıfır noktasında. Zamanın nötr hali. Zamanın kurduğu o mekanlar. Bir mekandan diğer mekana sıçrama demek bir Zamandan diğerine zıplama olabilir mi?

Bu zıplamayı, bu sıçramayı An zamanda yapmak mümkün mü? Beden ile ya da fiziksel madde olan bedenim ile yapmak mümkün mü? Düşünce ile yapmak mümkün olabilir. Zira bedenimiz bulunduğumuz zaman ve mekan şartlarına uygun ve uyulmanmış. Dünya mekanına kanunlarına ve şartlarına uyum sağlamış. Bunu ancak düşüncemiz ile yapmamız gerekecek. Kafatası içindeki düşünce ile de bunu gerçekleştirmek mümkün görünmüyor. Zira kafatası içindeki düşünce sistemimiz de madde dünyasından besleniyor. O halde bu düşünce sıçramasını ve katmanlar arasındaki yolculuğu ancak Düşünce Uzayına çıkarak gerçekleştirmek mümkün.


Tahayyülümüz ile. Yüksek İlahi Vizyonlarımız ile yapmak mümkün. Zamanda Seyahat etmek demek, Zamanın titreşiminin kabalaşıp mekanlaştığı katmanlar arasında seyahat etmek demektir. Mekan Tomarları arasında dolaşmak demek. Bu nasıl gerçekleşiyor,


Yüksek İlahi Vizyonlarımız ile.

Biz daima zamanın lineer işlediğini ve geçip gittiğini düşünüyoruz. Zihnimiz, bedenimizdeki hücreler bu bilgiye kodlu. Oysa artık hücrelerimizi yeniden revize etme ihtiyacı doğdu. Zira Mekan Katmanları arasındaki seyahatimize sınır koymakta bu kodlar. Kodları yeniden tanımlama zamanı geldi.

Zaman geçmiyor geçen sahneler sahnedeki değişen roller. Bu kurgu ve geçip giden düşüncesine kodlanmış olan zihin. Bu yalnız dünyamız ile ilgili bir sorunsal ve zorunluluk değil. Bu evrenin kodlanmış olan hali. Tüm evren sıfır zamanda ama üzerinde var olanlar sahnelerinde rollerinde. Bunu tahayyülünden gerçeğine geçirebilirsen sen varlık olarak kalamazsın, zira zamanın gerçeğini bilen zamanın kendisi.

Ve eğer bu olsaydı, o sonsuzlukla ifade bulan zaman sen olurdun. Bu anlatılan biz diye anlatmaya çalıştığımız olan ne varsa onları da kapsar. Ve zamana bir tarif yapılamaz. Zaman sadece sezilebilir. Mekan diye kabullendiğimiz zamanın, kendini varlık planına çıkarmasıdır. Yani zamanın mekan olarak tecellisidir. Bu anlatılanlar, ilahi diye ad koyacağımız Planlardandır. Sınırlı düşünebilen ve zihin sahibi olan insan, zihin ötesine geçebilmesi ile bu konuları ancak akledebilir. Ötesine erişemez.

İnsan idraklerinin bir ortalaması var. Yani insanların anlayış ve kavrayış ortalaması bu. Bilinçlenme ve akabinde Şuurlanma ortalaması da diyebiliriz.

Mesela benim idrakim yükselince ortalama da değişiyor ve tüm insanlığa nüksediyor

Bütünsel olduğumuz kadar bireyseliz aslında.Ferdiyet Kavramı. Benim titreşimim yükselince insanlık titreşim ortalaması da değişiyor ve herkese dağılıp nüksediyor Bir insan beşeri idrak seviyesinde olsa da İnsanlığın Ortalama İdrak Seviyesinden faydalanıyor. İnsanlığın Ortak Titreşim Seviyesinden Faydalanıyor. Bir kişi bile Kemalete erse kendini olgunlaştırsa bu tüm insanlığa pay oluyor Bu böyle ise büyük bir mucize Ve sonuçta tüm insanlığın Ortalama Seviyesi Dünya katmanı ve boyutunun da seviyesini değiştiriyor ve diğer gezegensel boyut insanı katmanların da Ortalama Seviyesini yükseltiyor. Mekan Tomarları. Bu her mekanın bir Ortalama Seviyesi var. Üzerinde ikamet eden insanlığın idrak ve titreşim seviyesi o Ve bu Tomarlarda Ortalama değiştikçe Katmanlar yer değiştiriyor. Biz Orta Dünyayız. Her an üste çıkmak mümkün. Bir kişi bile idrakini değiştirse Alem değişecek.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Aynı Anda Doğuş

Öncelikle burada okuyacaklarını belki de ilk defa okuyor olacaksın. Ancak zamanı geldi. Bilmen gerekenler var. Öncelikle 18 bin alem diyerek bir matematiksel kavram yaratılıyor. Yaradanın sonsuz yarat

bottom of page